joi, 12 decembrie 2013

Istorie traita - Ion Constantin

Editia a doua a lucrarii "Istorie traita" a lui Ion Constantin a fost lansata in decembrie 2013 si poate fi achizitionata de pe pagina https://www.facebook.com/pages/Istorie-traita-Ion-Constantin/251617444991622 , de la adresa http://www.librarieuniversala.ro/istorie-document-istoric/978-973-8968-31-8-190504 sau prin mesaj privat pe aceasta pagina. De asemenea, in scurt timp lucrarea va fi disponibila si in librarii, lista acestora urmand sa fie publicata.


Despre Mişcarea Legionară s-au scris insuficiente lucrări având în vedere complexitatea şi diversitatea fenomenului în sine.
Ion Constantin îmbogăţeşte şi el literatura memorialistică prin intermediul lucrării „Istorie trăită”, care se vrea a fi o descriere în amănunt a activităţilor sale în cadrul Mişcării Legionare, precum şi o cronică a unor momente din istoria românească despre care, cel puţin în acest moment, se ştiu atât de puţine.
Lucrarea de memorialistică a lui Ion Constantin nu este o carte despre Mişcarea Legionară, ci este o carte scrisă din interiorul acesteia, o adevărată mărturie a unui om ce a privit fenomenul din interior, fiind puternic afectat în anii de detenţie de dârzenia cu care a rămas fidel cauzei naţionale (căci scopul legionar a fost unul naţional şi spritual deopotrivă). Bradul a putut fi frânt de către comunişti, dar niciodată îndoit.